Ambasadorii Turismului Romanesc, Prima editie - 19 august 2013

    1174799 511912958877211 1952167831 N 

    Pe 19 august 2013, a avut loc la hotel Phoenica, Gala de decernare a titlului de Ambasadori ai Turismului Romanesc unor personalitati marcante ale culturii si sportului romanesc precum: Stefan Popa Popa’s, Ilie Nastase, Gheorghe Zamfir, Grigore Lese, Gabriela Szabo, Elisabeta Lipa, Iolanda Balas si Ivan Patzaichin. Cele opt personalitati ale Romaniei, majoritatea din lumea sportului, au primit pasaport de ambasador al turismului din partea Ministerului Turismului, urmand ca acestia sa promoveze tara in calatoriile lor din strainatate. 
     Evenimentul de decernare a titlului de Ambasador al Turismului Romanesc face parte din proiectul initiat de Ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri si Turism, "Romania promovata prin valori". Acesta este un concept care va ingloba mai multe actiuni unicat de promovare a autenticului romanesc.
      In cadrul acestui proiect, 
"Romania promovata prin valori", Ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri si Turism intentioneaza sa decerneze 30 de titluri de Ambasadori unor personalitati marcante din Romania, din domenii precum: arta, sport, cultura etc. Personalitatile vor fi implicate in diverse campanii de promovare a Romaniei care vor fi mediatizate pe plan intern si international. Scopul acestui demers fiind acela de a concretiza atuurile incontestabile pe care le are Romania in domeniul turismului.