Intalnire mediul de afaceri - mediul public - 21 august 2015

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a organizat, în data de 21 august a.c., întâlnirea dintre reprezentanții mediului de afaceri din turism și cei ai autorităților publice centrale și locale și ai mediului politic. La discuții au participat premierul Victor Ponta, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, ministrul Economiei, Comerțului și Turismului, Mihai Tudose.

Cele mai importante subiecte de pe agenda întâlnirii au fost introducerea impozitului specific, prevederile noului Cod fiscal, necesitatea implicării autorităților centrale și locale în sectorul de turism atât la nivel național cât și pe litoral, discutarea impactului măsurilor luate de Guvern pentru sprijinirea economiei și a turismului în cursul anului 2015, dar și susținerea reînființării Ministerului Turismului.

“Introducerea impozitului specific este necesară, după cele trei măsuri importante luate de Guvernul Ponta și aici mă refer la TVA de 9%, voucherele de vacanță și Codul Fiscal, care vin în sprjinul total a tot ce înseamnă mediul privat, și în special al IMM-urilor din România. Impozitul specific va normaliza relația dintre firme și instituțiile statului, va duce la reducerea birocrației, dar și la reducerea evaziunii fiscale”, a declarat președintele FPTR, Mohammad Murad.

Federația Patronatelor din Turismul Românesc este singura organizație reprezentativă la nivel de sector de activitate din turism, reprezentând angajatorii a peste 31.000 de salariați. Membrii FPTR au o cifră de afaceri cumulată de peste 5 miliarde de euro.