Intalnire de lucru FPTR - Neptun, 14 iunie 2013

 

   

RAPORT INTALNIRE DE LUCR FPTR cu hotelierii din Sudul Litoralului – Vineri, 14 iunie 2013

 

          Vineri, 14 iunie 2013 orele 11:00, Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc a organizat in cadrul Complexului Ambasador din Statiunea Neptun o intalnire de lucru cu reprezentanti ai asociatiilor de turism si hotelieri din sudul litoralului.

            La aceasta intalnire au participat si Domnul Cristian RADU – Primarul Municipiului Mangalia si Domnul Victor MANEA – Deputatul din Comisia pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic, din cadrul Parlamentului Romaniei.

            Alaturi de FPTR s-au implicat in organizarea acestei intalniri Patronatul Industriei Hoteliere „Marea Neagra” si Asociatia Patronala Neptun-Olimp.

            Intalnirea de lucru organizata de catre FPTR a avut scopul unor relatii mai stranse intre autoritati si hotelieri, valorificarea potentialului turistic al statiunilor din sudul litoralului, strategii eficiente de promovare si crearea unui brand turistic sub numele de „Salba de statiuni Mangalia Nord”.

            Pe ordinea de zi a dezbaterilor au mai fost urmatoarele subiecte:

    1.  Relatiile dintre mediul de afaceri privat si autoritatile centrale si locale – factor de crestere economica in turism. Prezinta Dl. Dr. Mohammad MURAD, Presedinte FPTR.

    2.  Realizari ale Administratiei Publice Locale privind organizarea si derularea activitatilor economice si serviciilor complementare care formeaza produsul turistic in Salba de statiuni „Mangalia Nord”. Prezinta Dl. Radu Cristian, Primar Mangalia.

    3.   Pozitia FPTR fata de initiativa de introducere a unor noi modalitati de impozitare. Moderator Dl. Virgil Stancu, Membru FPTR.

    4.   Imbunatatirile introduse de FPTR in proiectul normelor de clasificare si acordare a licentelor si brevetelor in turism. Moderator Dl. Istrate Nicolae, Membru FPTR.

    5.   Beneficiile obtinute de catre FPTR in cazul platii drepturilor de autor. Moderator Dl. Dr. Ing. Dragos Raducan, Vicepresedinte FPTR.

   6.  Reglementari locale privind organizarea activitatii in statiunile turistice. Comertul stradal – analiza pe reglementari solicitate de la primaria Mangalia. Moderator D-na Linica Stan, Vicepresedinte FPTR.

   7.   Promovarea eficienta a Salbei de statiuni „Mangalia Nord”. Crearea unui brand turistic. Moderator Dl. Ciprian Constantinescu, Vicepresedinte FPTR, Presedinte Patronatul Industriei Hoteliere „Marea Neagra”.

   8.   Administratia Publica Locala - drepturi si obligatii, sprijin si dezvoltare. Moderator Dl. Dumitru Filip, Vicepresedinte Asociatia Patronala Neptun-Olimp.

   9.   Analiza programului special “Litoralul pentru toti” - Editia mai-iunie 2013

  10.  Propuneri si discutii privind organizarea structurala a FPTR in sudul litoralului.

  11.  Propuneri si discutii privind organizarea Bursei de Turism Litoral 2014. 

In urma dezbaterilor din cadrul intalnirii de lucru din data de 14 iunie 2013, Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc impreuna cu hotelierii participanti au hotarat  urmatoarele initiative :

  • Stabilirea unei aliante intre hotelierii din zona de sud a litoralului si Primaria Municipiului Mangalia in vederea imbunatatirii infrastructurii statiunilor in ceea ce priveste activitatile de turism: reconditionarea tuturor unitatilor de cazare, mentinerea curateniei si a spatiilor verzi de pe domeniul privat, etc.
  • FPTR isi mentine o pozitie neutra fata de stadiul negocierilor pentru noile modalitati de impozitare propuse de noul Guvern, pana in momentul cand lucrarile pentru noua modalitate de impozitare nu vor avea un produs final.
  • Normele de clasificare si acordare a licentelor si brevetelor in turism vor avea succes numai in conditiile unei comunicari eficiente si transparente dintre autoritatile centrale si locale si un management bine pregatit in domeniul turismului.
  • Stabilirea unor reglementari locale privind organizarea activitatii in statiunile turistice. Comertul stradal, practicat la negru favorizeaza concurenta neloiala si descurajeaza investitiile in statiunile din sudul litoralului.
  • Cresterea numarului de evenimente si derularea de activitati de agrement unice pe litoralul romanesc, care sa faca distinctia dintre statiunile din sudul litoralului si restul: curse zilnice de drifting, activitati sportive, concerte si festivaluri cu tematica, piese de teatru si stabilirea de parteneriate intre organizatori si hotelieri pentru fidelizarea turistilor ce vor lua parte la astfel de manifestatii.
  • Crearea unui brand turistic propriu zonei Mangalia Nord.
  • Continuarea demersurilor FPTR de a se plati taxe mai mici catre organismele de gestiune colectiva in cazul platii drepturilor de autor de catre hotelieri.

 

Mai jos, puteti vizualiza cateva imagini de la Intalnirea de lucru FPTR din 14 iunie 2013.

 

Original 012.jpg Original 013.jpg Original 016.jpg Original 017.jpg Original 018.jpg Neptun FPTR 322.jpg Neptun FPTR 324.jpg Neptun FPTR 331.jpg Neptun FPTR 332.jpg Neptun FPTR 339.jpg Original 010.jpg