Weekend in Bucuresti

 

                Picture1.jpg                                            

      Programul special "Weekend în București”, derulat de catre Federația  Patronatelor din Turismul Românesc Romanesc (FPTR) se afla anul acesta la cea de-a IV a  editie. Este un program destinat sarbatorilor de iarna, care se adreseaza tuturor categoriilor de  turisti romani, indiferent de satatut sau buget.

   Hotelurile din Bucuresti vor reduce tarifele cu 50% pentru derularea acestui programului in weekend-urile din luna decembrie, respectiv 9-12 decembrie 2016, 16-19 decembrie 2016 si 23-26 decembrie 2016 cu peste 50%,       

    Pentru aceasta editie tariful maximal este: 

  • Hotel 4*: 99 euro/pers (3 nopti cazare cu mic dejun/loc in camera dubla)

Conditii de derulare ale programului:

Denumirea programului este “WEEKEND IN BUCURESTI”.
Intervalele de desfasurare ale acestei editii sunt:1-4 decembrie 2016, 8-11 decembrie 2016 si 15-18 decembrie 2016. 
Tarifele contincomisionul de 10% care va fi cedat agentiilor de turism.
Tariful este pentru o persoana. Nu se valorifica camere in regim single sau partaje fara acordul prestatorului.
Sejurul minim este de 2 nopti dar se pot valorifica si sejururi mai mari cu acordul prestatorului.
Biletele cumparate nu sunt transmisibile si nu se permite restituirea sumelor platite decat in conditiile legii.
Oferta va fi valorificataprinagentiile de turism, relatia contractuala realizandu-se intreagentie si turism, respectiv intrehotel si agentie.
Negocierea tarifelor si a comisioanelor se face de catre fiecare prestator in parte cu fiecare agentie partenera prin incheierea unui contract, anexa la contract sau conventie. Organizatiile implicate in lansarea acestui program vor face numai propuneri de tarife si comisioane maximale.
Taxa hoteliera se achita separat, de catre turist la receptia hotelului.
Sistemul de vanzare a programului “Weekend înBucurești” este primul venit, primul servit.
Ca sistem de decontare, solicitarile vor fi onorate in ordinea inscrierilor si in functie de numarul de locuri puse la dispozitie, iar confirmarea locurilor tine loc de comanda ferma, urmand ca agentiile sa faca plata inainte de inceperea sejurului.
Promovarea in mass-media a spatiilor de cazare si a agentiilor de turism care vor derula acest program va fi realizata de catre FPTR pe site-ul www.fptr.ro 
Scop program:
  • Promovarea Capitalei ca pe o destinaţie de Crăciun. 
  • Atragerea unui numar de 50.000 de turişti în luna decembrie veniţi special pentru acest program.
  • Punerea in valoare a patrimoniului cultural si turistic al Capitalei, intr-o maniera inedita, prin marcarea in teren a trei trasee ce strabat zonele cu cea mai bogata incarcatura istorica si turistica.
  • Atragerea într-o primă fază a turiştilor din ţară, iar ulterior şi din străinătate.
  • Cresterea gradului de ocupare in hotelurile din Bucuresti.

Noutatile programului de anul acesta:

  • Tur pietonal  "Descoperă Bucureştiul pe jos".

      Informatii suplimentare:

     Turul pietonal in limba engleza va fi organizat de Guided Bucharest in fiecare zi de la ora 10:30 si de la ora 15:00. Punctul de pornire va fi Parcul Unirii, lângă ceas sau Zona Piața Unirii, lângă fântâna principală iar punctul de sosire va fi la Ateneul Român.

Traseul va cuprinde urmatoarele obiective turistice:

     Piața Unirii, Biserica Curtea Veche, Hanul lui Manuc, Mânăstirea Stavropoleos, Calea Victoriei, Pasajul Vilacrosse, Piața Revoluției, Ateneul Român

    Tururile oferite de Asociația Cultour sunt gratuite. Donațiile dumneavoastră susțin desfășurarea tururilor și sunt binevenite.
     Nu este nevoie de rezervare, plecările sunt garantate de două ori pe zi. Pentru grupuri se aplică o politică diferită și rezervarea e obligatorie.
      Vă rugăm, citiți mai jos detaliile.
Note:
 Tururile pietonale de oraș sunt destinate turiștilor independenți, care își doresc să descopere orașul într-un mod interactiv și interesant.
 Pentru grupuri mai mari de 10 persoane, vă rugăm să ne contactați în prealabil pentru organizarea unui tur privat, contra cost.
Pentru informații suplimentare și rezervări vă rugăm sa vă adresați:
tel:  004-0752111188 (Ștefan)
Mai multe informații - www.guided-bucharest.com
  • Turul barurilor din Centrul Vechi, Coktail safari. Va fi un circuit tematic în 5 locații unde pentru un tarif prietenos turiştii pot beneficia de o băutură în fiecare şi unde vor sta câte 30 de minute. După terminarea turului, fiecare se poate întoarce în barul în care i-a plăcut cel mai mult şi poate consuma acolo pe baza unui voucher.

  Informatii suplimentare:

Turul va fi organizat de Barmania.

Loc de intalnire: In fata Bisericii Stavropoleus

Inscriere: sms la nr de pe voucher sau prezenta la punctul de intalnire la ora 18:00. 

    In momentul cazarii turistul primeste cele 5 vouchere Coktail safari, impreuna cu informatiile de utilizare. Nu se pot utiliza personal de catre turist, fara prezenta Coktail Ranger-ului (Ghidul). Nu este valabil in locatii, fapt ce va fi mentionat si pe voucher, respectiv in oferta turistica. In informatii vor primi adresa si ora de intalnire cu Rangerul, care impreuna cu cei prezenti vor porni in Safari

        Vizitele in locatii vor dura intre 20-40 de minute.

     Locatiile partenere vor oferi, pe baza voucherelor inmanate de catre Ranger, o bautura din partea casei, la alegere dintr-o lista agreata in prealabil  impreuna cu organizatorii turului.

       Voucherele vor fi colectate de catre locatie. Rangerul va alcatui un mini album foto pe care i-l va trimite organizatorilor/turistilor in vederea fidelizarii turistilor si promovarii proiectului.

      In general, aceste tururi vor avea loc sambata seara, pachetele turistice vizeaza promovarea Bucurestiului ca destinatie de weekend .

Rolul Rangerului:

-          Ghidarea turistilor in grup organizat.

-          Oferirea de informatii  despre traseul urmat.

-          De a proteja grupul de orice factori perturbatori.

-          Reprezentant al organizatorilor si turistilor in relatia cu locatiile partenere.

-          Gazda pentru turisti.

-           PR in relatia Locatii partenere- turisti.

-          De a face recomandari de consum in interesul locatiilor, fara excese si mai ales in concordanta cu principiile consumului reponsabil de alcool.

-          De a se asigura ca la finalul turului, turistii vor fi condusi catre punctul de intalnire ori catre un alt punct stabilit in prealabil, sau chiar daca situatia o va cere,  Rangerul se asigura ca turistul va fi condus acasa de un taxi.

-          Turul cu ghid va include 5 locatii, conform celor 5 vouchere primite.