Conferinta Internationala a OMT, 3-5 iulie

 

 La Bucuresti are loc in perioada 3-5 iulie 2013, Conferinta Internationala de Turism in parteneriat cu Organizatia Mondiala a Turismului. Conferinta a avut ca tema “Identificarea avantajelor competitive ale unei destinatii turistice, oportunitati si provocari pentru dezvoltarea durabila a turismului”.
      La eveniment au participat
 Domnul Taleb RIFAI (Secretarul General al OMT), Doamna Maria GRAPINI (Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism), Domnul Razvan FILIPESCU (Presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism), Domnul Sorin OPRESCU (Primarul Bucurestiului). De asemenea, la Conferinta au participat si alti reprezentanti ai Organizatiei Mondiale a Turismului, reprezentanti ai asociatiilor profesionale si organizatiilor patronale din domeniul turismului, oficiali straini, ambasadori din 47 de tari, jurnalisti din tara si din strainatate.
       Din partea FPTR au luat parte la eveniment, Domnul Dr. Ing. Dragos RADUCAN impreuna cu Domnul Virgil STANCU. Cu acest prilej, Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc alaturi de alte organizatii patronale din turism au semnat Declaratia de Aderare la Codul Global de Etici in Turism al Organizatiei Mondiale a Turismului. Semnarea Declaratiei de Aderare la Codul Global de Etici in Turism reprezinta angajamentul pe care il iau organizatiile din industrie, cat si membrii acestora, in vederea desfasurarii de activitati etice in domeniul turismului.
 
      Conferinta este organizata de Ministerul Economiei, in colaborare cu Autoritatea Nationala pentru Turism, la initiativa ministrului delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism, Maria Grapini, in contextul in care Romania detine Presedintia Organizatiei Mondiale a Turismului din anul 2012.

  Vizualizati Codul Global de Etici in Turism 

   Vizualizati Documentul semnat