6000 de romani au mers in vacanta prin programul "Litoralul pentru toti". Reducerile la mare se prelungesc cu inca o saptamana

Hotelierii din stațiunile de la malul mării, membri ai FPTR, au decis să acorde până pe 22 iunie pachete turistice la prețuri reduse cu până la 50%, prelungind programul "Litoralul pentru toți" care trebuia să se încheie pe 15 iunie.
 
"Hotelierii de la mare s-au gândit să vină în întâmpinarea turiștilor și să acorde în continuare reduceri la vacanțele, derulate până pe 22 iunie. Vrem să stimulăm astfel să vină la mare și persoanele cu venituri mici și foarte mici, care, din păcate, sunt din ce în ce mai multe în România", a declarat Dragoș Răducan, vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).
 
Astfel, până în data de 15 iunie, 53 de hoteluri au pus la dispoziție peste 3.000 de camera la tarife reduse. În program s-au înscris unități de cazare din stațiunile: Cap Aurora, Eforie Nord, Eforie Sud, Jupiter, Mamaia, Saturn, Vama Veche, Venus. Aceste locuri vor fi vândute prin agențiile de turism din toată țara. Pentru săptămâna 15-22 iunie numărul locurilor va fi limitat, hotelurile care vor rămâne in program, putând fi vizualizate pe site-ul www.fptr.ro  
 
Pentru șase nopți petrecute în Mamaia turiștii vor plăti între 235 de lei la hoteluri de 2 stele, fără mic dejun și 605 lei la cele de 5 stele, cu mic dejun inclus. În continuare, turiștii pot opta pentru o vacanță în regim all-inclusive, la tarife foarte avantajoase. Cinci nopți de cazare costă de la 765 de lei de persoană la un hotel de 3 stele la 985 de lei de persoană la o unitate de 5 stele. În această sumă intră: trei mese pe zi servite în regim bufet, băuturi incluse, acces gratuit la locurile de joacă pentru copii, piscine, șezlonguri și umbrele pe plajă.
 
Tarifele sunt chiar mai accesibile în stațiunile din sudul litoralului, precum Jupiter, Saturn sau Vama Veche, unde prețul unui sejur de șase nopți pornește de la 179 de lei de persoană la o unitate de 2 stele, fără mic dejun, și ajunge la 469 de lei de persoană la un hotel de 5 stele, cu mic dejun inclus.
 
De la debutul ediției 2014 a programului "Litoralul pentru toți", au beneficiat de pachete reduse peste 6.000 de români. Aceștia s-au orientat mai ales către stațiunile Mamaia și Eforie Nord.
 
În fiecare an, FPTR pune la dispoziția turiștilor și alte programe speciale: “O săptămână la munte”, “Weekend în București” și prin intermediul membrilor săi: "Vacanțe la țară" – ANTREC; "O săptămană de refacere", "Hai la bai", "Wellness balnear", "Decada balneară" – OPTBR.
 

FEDERATIA PATRONATELOR DIN TURISMUL ROMANESC
Presedinte,
Mohammad Murad

Relatii suplimentare:
Dr. ing. DRAGOS RADUCAN
Vicepresedinte FPTR
Tel 0744.544.056