Comunicat de presa comun - 26.02.2013

 

     

Data:26 februarie 2013

 

 

 

COMUNICAT DE PRESA COMUN

 

 

Ieri, 25.02.2013, a avut loc o intalnire a celor 5 organizatii patronale reprezentative din turismul romanesc, si anume FIHR, FPTR, ANAT, OPTBR si ANTREC, in cadrul careia s-a convenit sustinerea unei pozitii si a unor actiuni comune fata de principalele probleme cu care se confrunta industria turistica romaneasca.


In spiritul acestei decizii, in aceeasi zi a avut loc la sediul Ministerului Economiei o intalnire a presedintilor acestor organizatii cu doamna Maria Grapini, Ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism si o parte a colaboratorilor sai.


La aceasta reuniune au fost prezentate, de catre ambele parti, pozitiile fata de principalele probleme cu care se confrunta industria turismului din Romania, precum si pozitia comuna a patronatelor cu privire la principiile in baza carora sa se poarte dialogul cu conducerea ministerului.

 

Partile au agreat ca este nevoie de o mai eficienta comunicare si colaborare, care sa permita punerea in practica a solutiilor necesare pentru realizarea programului de guvernare, armonizat cu solicitarile si necesitatile industriei.


In acest sens, s-a convenit asupra unor pasi concreti pentru realizarea dialogului institutionalizat intre parti, si au fost stabilite masuri imediate, care sa faciliteze abordarea unor decizii operative la nivel de Minister, in privinta dialogului cu organizatiile patronale.

 

                                                           

 

Corina Martin - Presedinte ANAT

Mohammad Murad - Presedinte FPTR

Corina Martin - Presedinte FAPT                 

Radu Enache - Presedinte FIHR

Nicu Radulescu - Presedinte OPTBR

Misu Chiruc - Presedinte  ANTREC