F.P.T.R solicita suspendarea taxei speciale de promovare turistica a Municipiului Bucuresti

                                                                     COMUNICAT DE PRESĂ
 
       Având în vedere interdicțiile și atenționările de călătorie impuse populației în mai multe țări din lume pentru evitarea răspândirii îmbolnăvirii cu Coronavirus, perioadele de carantină impuse de anumite țări, anularea  zborurilor de către mai multe companii aeriene, evitarea călătoriilor turiștilor români și străini, a dus la o reducere semnificativă a numărului de turiști în hotelurile din București cu toate că tarifele de cazare au scăzut considerabil.

       Ca o măsură concretă, de susținere a activității turistice în perioada de criză a cărei evoluție este imposibil de anticipat, Federația Patronatelor din Turismul Românesc a transmis către Consiliul General al Municipiului București și Primăria Municipiului București adresa nr.1415 prin care a solicitat suspendarea pentru acest an, începând cu 15 martie  2020, a  taxei de promovare stabilită prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucuresti Nr 723 / 18.12.2019 prin care s-a instituit o taxă specială pentru promovarea turistică a municipiului București pentru anul 2020 în cota de 2% din venitul din cazare pentru fiecare zi de sejur a unui turist în București.
 
        Această taxă de promovare a fost marită pentru anul 2020 prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucuresti Nr. 723 / 18.12.2019 de la 1% la 2 % .

----> ADRESA FPTR NR.1415/05.03.2020


 
Federația Patronatelor din Turismul Românesc (F.P.T.R.), cu sediul în București, Strada Turturelelor nr.11A, bl.C, et.5, modulul 17, sector 3, CIF 8222096, înregistrată în Registrul Național al Asociațiilor și Fundațiilor sub nr. 14/2005, este singura federație reprezentativă la nivel de ramură turism, având în componență angajatori care asigură venituri salariale pentru 37% din forța de muncă angajată în turism (aprox. 73,500 salariați) și gestionează, într-o pondere covârșitoare  capital românesc (reprezentativitate atestată prin hotărâre de instanță, definitivă).


 
FEDERAŢIA PATRONATELOR DIN TURISMUL ROMÂNESC
Biroul Executiv
E-mail: office@fptr.ro
Web: www.fptr.ro