Majorarea taxelor si impozitelor va duce la falimentul companiilor din turism!-12 decembrie 2012

            Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) spera ca noul Guvern va avea o alta abordare sub conducerea Primului Ministru, Victor Ponta,  asteptand  o stabilitate atat economica cat si legislativa deoarece mediul privat se afla intr-un moment critic. De aceea cresterea taxelor si impozitelor locale cu 16%, masura luata de Consiliile locale si judete nu ar trebui sa fie aprobata de noul Guvern mai ales in momentul de fata. Estimam ca circa 20% din companiile din turism ar putea intra in insolventa  in primul trimestru din anul viitor daca se maresc taxele si impozitele locale.

             Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) atrage atentia autoritatilor pubice ca mediul privat este satul de politica economica de pana acum care nu a sustinut dezideratele mediului privat: 

            -  sa atraga investitiile, in special in infrastructura;

             - sa sustina mediului de afaceri prin stabilitate si predictibilitate fiscala si incurajarea capitalului autohton;

             - sa realizeze o relatie de respect reciproc intre mediul privat si stat.

               Ne dorim pe viitor ca noile politici fiscale sa se transforme intr-unele constructive nu represive, altfel riscam sa traim o adevarata criza care va distruge economia nationala.

                Patronatele reprezinta pilonii principali ai investitiilor la nivel national si de aceea un prim pas pentru realizarea unui dialog real intre mediul de afaceri si Guven este ca patronatele sa fie consultate in ceea ce priveste cresterea taxelor si impozitelor. 

                Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) nu sustine cresterea taxelor locale cu 16% si considera ca este o masura total nepotrivita in momentul de fata deorece firmele nu mai pot suporta crestera taxelor sau introducerea unor taxe noi.

 

 

 

FEDERATIA PATRONATELOR DIN TURISMUL ROMANESC

PRESEDINTE

MOHAMMAD MURAD