Membrii FPTR nu pot sustine tarifele avansate prin asa numitul program "Litoralul pentru rusi"- 02.02.2016

        Hotelierii de pe litoral, membri ai FPTR, nu au fost consultați de către doamna Corina Martin, înainte să lanseze așa numitul program "Litoralul pentru ruși", la tarife promoționale, și nu pot susține aceste tarife, pe care le consideră nerealiste. Federația îi cere doamnei Martin să nominalizeze unitățile de cazare care au acceptat să intre în acest program.
 
          Aflând cu stupoare că zilele trecute, doamna Corina Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), a lansat, fără a se consulta cu hotelierii de pe litoral, un program cu tarife promoționale pentru turiștii ruși, Comitetul Director al FPTR anunță că nu își asumă aceste tarife.
 
            Mai mult decât atât, FPTR îi cere doamnei Martin, care pregătește o conferință de presă pe această temă, să nominalizeze hotelurile care au acceptat să intre în acest program, precum și perioadele în care sunt percepute aceste tarife și dacă ele sunt valabile și în vârf de sezon, sau doar în capetele acestuia.
 
            Anunțul făcut de doamna Corina Martin pe piața rusă, fără consultarea FPTR, care reprezintă și hotelierii de pe litoral, riscă să pună la îndoială seriozitatea României în relațiile externe și să compromită industria hotelieră de pe litoral, atunci când se va constata că marea majoritate a hotelurilor nu pot susține tarifele avansate de președintele FAPT.
 
            FPTR o susține pe doamna Anca Nedea, președintele ANT, care a declarat ieri, într-o conferință de presă, că demersul Corinei Martin, care nu s-a consultat cu industria atunci când a pornit această campanie, afectează imaginea turistică a României. De altfel, din câte știm, și Ambasada României la Moscova a perceput ca inutil și nociv demersul doamnei Martin, care a vizitat Moscova și a lansat această campanie cu două zile înainte ca în capitala Rusiei să ajungă o delegație oficială românească, condusă de doamna președinte Anca Nedea.
 
            Reamintim că doamna Corina Martin a anunțat în presă că ar fi lansat vineri, 29 ianuarie, la Moscova, programul "Litoralul pentru ruși", cu tarife de 10 euro/noapte, în hoteluri de 4 stele. Doamna Martin a susținut, fără să se consulte cu hotelierii, că programul "Litoralul pentru ruși" va avea tarife "simbolice chiar", la cazare, mai mici "decât oricare cu care am fost obișnuiți până acum".
 
            Ideea de a atrage turiști ruși în România acum, când pentru ei s-a închis piața turcă, nu este rea, însă FPTR consideră că cei peste 3 milioane de ruși care au fost anul trecut în Antalya, majoritatea la hoteluri de 5 stele all inclusive și la tarife care depășesc 600-700 de euro de persoană pe sejur, nu fac parte din acea categorie care vânează ofertele de 10 euro pe noapte pe care, poate, și le permit anumite hoteluri de la noi, dar doar în capetele de sezon.
 
             FPTR este singura organizație legală reprezentativă din turismul Romaniei, având angajați peste 33.000 de salariați, membrii FPTR având o cifră de afaceri cumulată de peste 5 miliarde de euro.
 
Federația Patronatelor din Turismul Românesc,
pentru membrii săi grupați in Uniunea Patronala Marea Neagra
 
Relatii suplimentare:
Asociatia Patronala Mamaia - Nicolae Bucovala    0728.284.069
Asociatia de Turism Sud Litoral  - Virgil Stancu  724.339.977
Patronatul Industriei Hoteliere Marea Neagra-Jupiter - Ciprian Constantinescu    0722.606.167
Patronatul Neptun-Olimp - Nicolae Moroianu 0724.220.240