Peste 30.000 de romani pleaca in minivacante de Valentine's Day in tara si strainatate

     Mai mult de 30.000 de români vor pleca cu ocazia Valentine's Day în minivacanțe, 90% dintre ei în țară, iar restul în străinătate. Cele mai căutate destinații interne sunt Predea, Sinaia, Călimănești și Băile Felix, iar pe plan extern se detașează cererile pentru minivacanțe în Austria și Bulgaria, potrivit unei analize a Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).
 
       Valentine's Day a devenit deja o sărbătoare comercială naţională şi pentru români, din acest motiv foarte mulţi îndrăgostiţi îşi vor face cadou escapade romantice. Deoarece ziua îndrăgostiţilor va fi în timpul săptămânii, hotelierii au încercat să profite şi au făcut oferte pentru cele două weekenduri de dinainte şi după aceasta eveniment.
 
      Pachetele speciale pregătite includ, în funcţie de imaginaţia hotelierilor: ciocolată, coșuri cu fructe, sticle de șampanie, cină romantică cu meniu specific evenimentului și muzică live, acces gratuit la piscină, saună, jacuzzi, duș emoțional, aromoterapie. 
 
      Cei mai mulţi turişti (aproape 28.000) au ales să petreacă cele două sfârșituri de săptămână în stațiunile din România. Pe primul loc se află Valea Prahovei, unde turiștii profită şi de stratul de zăpadă de pe pârtiile de schi.
 

Nr.crt

Staţiune

Tarif hotel 3*

1

Predeal

De la 200 lei/pers/sejur de 2 nopţi

2

Sinaia

De la 250 lei/pers/sejur de 2 nopţi

3

Călimăneşti

De la 250 lei/ pers/sejur de 2 nopţi

4

Băile Herculane

De la 250 lei/ pers/sejur de 2 nopţi

5

Băile Felix

De la 220 lei/ pers/sejur de 2 nopţi

       Pe Valea Prahovei, ofertele încep de la 200 lei pentru sejur de 2 nopţi la un hotel de 3* cu mic dejun inclus şi ajung la 800 lei pentru sejur de 2 nopţi la un hotel de 5*, cu mic dejun inclus.

     Pentru această sărbătoare s-au pregătit şi hotelierii din staţiunile balneare, unde tarifele încep de la 150  lei pentru sejur de 2 nopţi, la un hotel de 3* cu mic dejun şi ajung la 650 lei pentru sejur de 2 nopţi, la un hotel 5* cu demipensiune.
 
       În topul preferinţelor se află staţiunile Băile Felix, Călimăneşti şi Sovata, deoarece aici se găsesc hoteluri moderne, dotate cu piscine interioare cu apă termală.
 
     Chiar dacă nu este sezon, şi hotelierii de pe litoralul românesc au pregătit oferte speciale pentru Ziua Îndrăgostiţilor, dedicate persoanelor romantice care vor să petreacă iarna câteva zile la malul mării. Majoritatea ofertelor sunt în hoteluri de 4*, unde tarifele încep de la 400 de lei pentru sejur de 2 nopţi cu mic dejun.
 
      Cele mei căutate oferte sunt însă adresate celor care nu şi-au planificat o mini-vacanța cu prilejul Zilei Îndrăgostiţilor; chiar dacă vor rămâne acasă, petrecerile în oraş, la restaurante sau cluburi vor avea tematica specifică în aceste două week-enduri, deoarece managerii de localuri au profitat pentru a organiza seri romantice.

       Şi anul acesta, dragostea va trece graniţa. De Valentine's Day, o excursie poate fi cel mai frumos cadou, iar destinaţiile romantice se află la cel mult două ore de zbor. O analiză a numărului de oferte postată pe site-urile agenţiilor de turism ne arătă pentru acest an, următorul clasament cu ofertele  pentru ziua Îndrăgostiţilor:

Nr. Crt.

Ţara Destinaţie

Tarife

1

AUSTRIA

De la 220 euro/pers sejur de 3 nopţi hotel 3*

2

BULGARIA

De la 50 euro/pers sejur de 3 nopţi hotel 3*

3

ITALIA

De la 150 euro/pers sejur de 3 nopţi hotel 3*

5

SPANIA

De la 260 euro/pers sejur de 3 nopţi hotel 3*

6

FRANŢA

De la 350 euro/pers sejur de 3 nopţi hotel 3*

7

CEHIA

De la 210 euro/pers sejur de 3 nopţi hotel 3*

8

TURCIA

De la 170 euro/pers sejur de 3 nopţi hotel 3*


     Anul trecut destinaţia cea mai ofertata a fost Italia, fiind devansată anul acesta de Austria şi Bulgaria, datorită vremii favorabile pentru ski, care a lipsit anul trecut. Preţul pentru un sfârşit romantic de săptămână începe de la 100 de euro de persoană. La acesta se adaugă şi alte cheltuieli care includ o cină romantică şi alte  surprize pentru îndrăgostiţi.

       Destinatiile romantice, traditionale, Venetia, Florenta, Paris,  rămân şi anul acesta în portofoliul agenţiilor de turism cu oferte începând de la 150 euro persoana/ sejur de 3 nopti la hotel de 3*. Pentru cuplurile care preferă plajele însorite, agenţiile de turism vin cu oferte mai scumpe. Un sejur pe insulele Maldive în perioada 10-17 februarie începând de la 1.985 euro/sejur de 7 nopţi, all inclusive, bilet avion.

     *Acest studiu are la bază date obţinute pe baza estimărilor furnizate de membrii FPTR şi a sondajului aplicat unui număr semnificativ de operatori din turism care au fost analizate de Federaţia Patronatelor din Turismul Romanesc.


FEDERAŢIA PATRONATELOR DIN TURISMUL ROMÂNESC

Relaţii suplimentare:
Dr. ing. DRAGOŞ RĂDUCAN
Prim Vicepreşedinte Executiv FPTR
Tel. 0744.544.056