Politicienii au mai multe idei de taxe decât soluţii pentru rezolvarea problemelor economice, iar când vin cu o soluţie aceasta ascunde o nouă taxă - 14 noiembrie 2013

"Avem o delegaţie oficială din străinătate şi ne uitam la jurnal. M-au întrebat dacă avem probleme cu taximetriştii. Le-am explicat că e vorba de «taxe», nu de «taxi». Jumătate din ştirile din jurnal erau despre taxe şi creşterea lor", a spus Murad, prezent la deschiderea Târgului de Turism al României, care se desfăşoară între 14 şi 17 noiembrie la complexul Romexpo din Bucureşti.

"Noi, patronii, trebuie să facem business, iar ei, politicienii trebuie să facă politică. Dar în loc să facă politică, scopul lor sunt tot banii. Mai bine să intre şi ei în rândul nostru, al patronilor, iar în politică să rămână doar dei care vor să facă politică", a spus Murad.

Omul de afaceri crede că sunt mulţi politicieni cu venituri mai mari decât ale lui. În plus, nu există niciun politician care trăieşte mai rău decât cel mai mic om de afaceri, apreciază Murad.

"Cînd o persoană privată face o greşeală, e o mare problemă. Dosare, arestări.. Iar când se fac greşeli de accesare a fondurilor europene şi trebuie să restituim un miliard de euro, nimeni nu plăteşte. Eu cred că în România sunt probleme cu sumele de sub un milion de euro. Cu tot ce e peste, nu e nicio problemă", a adăugat el.

Potrivit preşedintelui FPTR, cei care ascultă discursurile oamenilor politici ar putea avea impresia că totul merge perfect.

"Ai impresia că dacă ieşi afară e primăvară, sunt flori, oamenii dansează, e bucurie multă, iar pensionarii sunt în plină înflorire. Şi când ieşi afară, cel mult găseşti nişte fum alb din cauza unor mici", a încheiat Mohammad Murad.

Guvernul va introduce o acciză de 7 eurocenţi la litrul de carburant, fie benzină, fie motorină, banii astfel colectaţi urmând să fie vărsaţi într-un fond special destinat investiţiilor în infrastructura rutieră.

Totodată, accizele vor creşte anul viitor cu 4,77%, rata medie anuală a inflaţiei calculată în septembrie, Guvernul anticipând că va încasa suplimentar la buget de 3,44 miliarde lei din această indexare, din creşterea accizelor la benzină şi motorină şi din interzicerea primelor la vânzarea de tutun şi alcool.

Totodată, Executivul va introduce plata impozitului pe proprietate pentru construcţiile speciale exceptate până în prezent.